menu MENU

INTEGRITETSPOLICY

1. Allmänt

Style Group Scandinavia AB (“Styleshop”) arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid din användning av våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Håll dig uppdaterad om eventuella förändringar av denna integritetspolicy genom att besöka vår webbplats. Denna policy avseende integritet, personuppgifter och marknadsföring (”Integritetspolicy”) beskriver hur Style Group Scandinavia AB, org. nr 556762-4472, Kardanvägen 40, 461 38, Trollhättan, e-mail: hello@styleshop.se, (”Styleshop”, ”vi”) samlar in, använder, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter.

  • • Integritetspolicyn gäller då Styleshop tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp, serviceärenden och övrig kontakt med Styleshop, såsom besök på webbplats. Integritetspolicyn gäller även den behandling av personuppgifter som görs inom ramen för innehav av Styleshopkonto (”Kontoinnehavare”).

  • • Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning.

  • 2. Vem ansvarar för dina personuppgifter?

    Det svenska företaget, Styleshop, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du skickar till oss och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med PuL, personuppgiftslagen (1998:204), som är den svenska implementeringen av EU:s dataskyddsdirektiv (95/46/EG). Styleshop är även personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter inom ramen för innehav av Styleshopkonto.

    3. När samlar vi in personuppgifter?

  • • För att du ska kunna besöka vår webbplats, köpa våra varor eller tjänster eller kontakta oss för service eller information måste vi samla in och behandla personuppgifter om dig.

  • • Styleshop samlar in och behandlar personuppgifter om dig när du genomför ett köp på Styleshops webbplats, använder dig av Styleshop support, besöker Styleshops webbplats eller ett event som Styleshop anordnar eller när du på annat sätt har kontakt med Styleshop. Informationen som samlas in från dig vid bokningar och köp krävs för att du ska kunna ingå avtal med Styleshop och för att Styleshop ska kunna tillhandahålla sina tjänster, produkter och erbjudanden.

  • • Om du är Kontoinnehavare samlar Styleshop in personuppgifter om dig som du lämnar vid din registrering av kontoinnehav. Styleshop samlar även in uppgifter om dig under tiden du är Kontoinnehavare inom ramen för ditt kontoinnehav, såsom din inköpshistorik, hur du interagerar med Styleshops webbplats, vilka erbjudanden du varit intresserad av genom att läsa ett mail eller klicka på en länk. Styleshop behandlar även uppgifter som Styleshop från tid till annan ges tillgång till genom ditt Styleshopkonto. Som Kontoinnehavare kan du när som helst uppdatera dina uppgifter genom att gå in på ”Mina sidor”.

  • • Vi samlar även in och uppdaterar dina adressuppgifter via tredje parts tjänster för adressuppdatering.

  • 4. Vad för slags personuppgifter samlar vi in?

    Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss, t.ex. när du gör beställningar, kontaktar vår kundtjänst eller deltar i tävlingar. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, födelsedatum och betalningsinformation. Dessutom kan vi samla in vissa personuppgifter från externa källor, t.ex. kreditupplysningar och adressuppdateringar.

    4.1 För dig som är kund till Styleshop
      De personuppgifter Styleshop samlar in och behandlar om dig i egenskap av kund som genomför köp och använder våra support-tjänster är:
  • • Namn och identifikationsnummer (personnummer, nationellt id- eller organisationsnummer)
  • • Adress
  • • Telefonnummer och e-post
  • • Betalningsuppgifter
  • • Kundnummer
  • • IP-adress och information om din användning av Styleshops webbplats
  • 4.2 För dig som är Kontoinnehavare
      De personuppgifter Styleshop samlar in och behandlar om dig som är Kontoinnehavare är:
  • • Namn och identifikationsnummer (personnummer, nationellt id eller organisationsnummer)
  • • Adress
  • • Telefonnummer och e-post
  • • Betalningsuppgifter
  • • Kontoinformation
  • • IP-adress och information om din användning av Styleshops webbplats
  • • Information om vilka av våra varor eller erbjudanden du varit intresserad av, hur du interagerar med våra nyhetsbrev och vilka av våra event du anmält dig till
  • • Uppgifter om dina inköp
  • • Information om ditt kontoinnehav
  • • Titel och attesträttighet
  • 5. Hur använder vi dina personuppgifter?

    5.1 För dig som är kund till Styleshop
      Styleshop behandlar dina personuppgifter för olika ändamål. Huvudsakligen behandlar Styleshop dina personuppgifter i syfte att:
  • • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support;
  • • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice, som för att besvara frågor och rätta felaktiga uppgifter;
  • • Lämna information och rikta marknadsföring per post, e-post, SMS/MMS, telefon eller andra elektroniska kommunikationssätt avseende Styleshops och utvalda samarbetspartners varor och tjänster;
  • • Hantera kundförhållandet och tillhandahålla våra tjänster;
  • • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben;
  • • Bedöma vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar;
  • • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner;
  • • Förhindra bedrägerier och utföra riskhantering; samt följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar.
  • • Uppgifterna kan även utgöra underlag för marknads- och kundanalyser, marknadsundersökningar, statistik, affärsuppföljning samt affärs- och metodutveckling relaterat till köp av varor och tjänster.
  • 5.2 För dig som är Kontoinnehavare
      Utöver uppräkningen ovan behandlar Styleshop personuppgifter om Kontoinnehavare även i syfte att:
  • • Administrera kontoinnehavet;
  • • Ge dig möjlighet att använda Kontoinnehavets fördelar såsom möjlighet att spara favoriter, förifyllda uppgifter, fler betalningsalternativ, smidigare hantering av ärenden och reklamationer och möjlighet att hantera flera adresser;
  • • Tillhandahålla specialerbjudanden;
  • • Möjliggöra kommunikation med dig som Kontoinnehavare via post, e-post, telefon eller SMS/MMS eller andra elektroniska kommunikationssätt; samt
  • • Möjliggöra personliga erbjudanden, marknadsföring och eventinbjudningar via telefon, post, e-post samt SMS/MMS eller andra elektroniska kommunikationssätt.
  • 6. De lagliga grunderna för vår behandling av dina personuppgifter

  • • Styleshop baserar behandlingen av dina personuppgifter på ett antal lagliga grunder. Dessa beskrivs i det här avsnittet.

  • • Vi behandlar bland annat dina personuppgifter för att kunna fullgöra avtalet med dig som kund eller som Kontoinnehavare, så som för att genomföra bokningar, köp och för att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig som Kontoinnehavarare, såsom förenklad administration och orderhistorik. Med stöd av denna lagliga grund behandlar vi även uppgifter dig som Kontoinnehavare, såsom dina inköp, ditt beteende på vår hemsida, din interaktion med Styleshop samt ditt intresse av våra erbjudanden och produkter för att kunna fullgöra vårt åtagande att tillhandahålla dig personliga erbjudanden.

  • • En del av den behandling av personuppgifter som vi utför baserar sig på en så kallad intresseavvägning. Detta gäller exempelvis den behandling vi utför för att kunna skicka erbjudanden till dig om våra varor och tjänster samt för att göra en begränsad segmentering av kunder, t.ex. baserat på totala inköpssummor. Styleshop behandlar inte känsliga personuppgifter med stöd av en intresseavvägning och utför ingen behandling som utgör profilering med stöd av en intresseavvägning.

  • • I vissa fall kan Styleshop ha en rättslig förpliktelse att behandla dina personuppgifter. Detta gäller till exempel för den behandling av personuppgifter som vi utför för att kunna uppfylla bokföringslagens krav.

  • 7. Sammanställning av vår personuppgiftsbehandling

    Ändamål Rättslig grund Kategorier av personuppgifter Lagringstid
    För att administrera, utveckla och leverera våra varor och tjänster, tillhandahålla support, ge dig möjlighet att få individanpassade erbjudanden samt möjliggöra riktad kommunikation via post, e-post, telefon eller SMS/MMS eller andra elektroniska kommunikationssätt. Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor)
    • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
    • Geografisk information
    • IP-adress, enhetsinformation,logginformation
    • Betalningsuppgifter
    • Kundnummer
    • Information om hur du använder vår webb, om vilka av våra erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till
    • Uppgifter om dina inköp
    Två år efter att du senast varit aktiv hos Styleshop, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst
    För att försäkra oss om att lagkrav efterlevs, såsom bokföringslagen Rättslig förpliktelse
    • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
    • Geografisk information
    • IP-adress, enhetsinformation,logginformation
    Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag
    För att marknadsföra Styleshop och våra samarbetspartners eller koncernbolags varor och tjänster genom post, e-post, telefon och SMS/MMS eller andra elektroniska kommunikationssätt Intresseavvägning
    • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
    • Geografisk information
    • IP-adress, enhetsinformation,logginformation
    Två år efter att du senast varit aktiv hos Styleshop, till exempel genom att handla hos oss eller kontakta vår kundtjänst
    För att administrera ditt kontoinnehav, ge dig möjlighet att få individanpassade erbjudanden samt möjliggöra riktad kommunikation via post, e-post, telefon eller SMS/MMS eller andra elektroniska kommunikationssätt Fullföljande av avtal om Styleshopkonto
    • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
    • Geografisk information
    • IP-adress, enhetsinformation, logginformation
    • Betalningsuppgifter
    • Kundnummer
    • Information om hur du använder vår webb, om vilka av våra erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till
    • Uppgifter om dina inköp
    • Information om ditt kontoinnehav
    Så länge du har ett Styleshopkonto

    8. Profilering

  • • Styleshop kan behandla dina personuppgifter genom profilering om du är Kontoinnehavare. Om du är Kontoinnehavare analyseras information om hur du använder vår webb, om vilka av våra varor, tjänster och erbjudanden du varit intresserad av, vilka av våra nyhetsbrev du interagerat med och vilka av våra event du anmält dig till, uppgifter om dina inköp och information om ditt kontoinnehav för att tillhandahålla dig erbjudanden som vi tror passar dig och för att bjuda in dig till event vi tror att du skulle vilja gå på.

  • • Du kan närsomhelst invända mot behandling av personuppgifter genom profilering. Detta gör du genom att ringa Styleshops kundtjänst eller genom att kontakta hello@Styleshopgroup.se. När Styleshop har mottagit din anmälan kommer Styleshop att upphöra med att behandla dina personuppgifter för detta ändamål.

  • 9. Hur länge sparar vi uppgifter om dig?

  • • Dina personuppgifter sparas endast så länge som det finns ett behov av att spara dem för att fullgöra de ändamål som uppgifterna samlades in för i enlighet med denna Integritetspolicy. Styleshop kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa lagkrav eller för att bevaka Styleshops rättsliga intressen, t.ex. om det pågår en juridisk process.

  • • Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

  • • Styleshop sparar uppgifter om Kontoinnehavare så länge Kontoinnehavaren har ett Styleshopkonto.

  • 10. Vem lämnar vi ut personuppgifter till?

  • • Styleshop kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, såsom till Styleshops koncernbolag och andra samarbetspartners samt leverantörer av kort- och kommunikationstjänster. Styleshop kan även komma att lämna ut dina uppgifter till företag som tillhandahåller tjänster för adressuppdateringar för att säkerställa att vi har rätt adressuppgifter till dig.

  • • Tredje part som Styleshop lämnar ut information till eller på annat sätt tillhandahåller information om en kund eller Kontoinnehavare får endast använda informationen i syfte att sälja och marknadsföra Styleshops och Styleshops samarbetspartners och koncernbolags tjänster och produkter eller i syfte att leverera tjänster med anknytning till Styleshops avtal med dig som kund eller Kontoinnehavare. Om du har valt att teckna en försäkring med oss kan personuppgifter även komma att lämnas ut till försäkringsbolag. Om du ansöker om en kredit vid köp av en vara eller tjänst kan dina uppgifter komma att lämnas ut till kreditupplysningsföretag.

  • • Personuppgifter kan vidare komma att lämnas ut av Styleshop om det är nödvändigt för att följa gällande lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata Styleshops rättsliga intressen eller för att upptäcka, förebygga eller uppmärksamma bedrägerier och andra säkerhets- eller tekniska problem.

  • • Styleshop kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES, om någon av Styleshops leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Om personuppgifter överförs till något land utanför EU/EES, kommer Styleshop vidta åtgärder för att se till att personuppgifterna fortsätter vara skyddade och även vidta de åtgärder som krävs för att på lagligt sätt överföra personuppgifter till länder utanför EU/EES.

  • • Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd till det.

  • 11. Ändring av integritetspolicy

    Styleshop har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. Styleshop kommer att med rimlig varsel underrätta dig vid ändringar av Integritetspolicyn. Om du inte godtar ändringarna har du rätt att säga upp avtalet med Styleshop innan den ändrade Integritetspolicyn träder i kraft. Du säger upp avtalet genom att kontakta Styleshop på hello@styleshop.se.

    12. Hur skyddar vi dina personuppgifter?

    Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt, skickas all information i krypterad form. Detta innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsombud som hjälper oss att direkt kontrollera med din bank att kortet är giltigt för köp. Vårt betalningsombud bearbetar dina kortuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som utvecklades av kortföretagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB. Detta innebär att säkerheten är mycket hög vid bearbetningen av dina kortuppgifter. När du betalar med kort förbehåller vi oss rätten att utföra en identitetskontroll.

    13. Vilka är dina rättigheter?

  • • Styleshop ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

  • • Styleshop kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

  • • Du har rätt att av begära

    • a. Tillgång till dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att en gång per kalenderår, genom en skriftligt undertecknad ansökan, kostnadsfritt erhålla ett registerutdrag från om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare uppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut. Du har även rätt att i registerutdraget få information om var uppgifterna har hämtats ifrån om personuppgifterna inte har samlats in från dig, förekomsten av automatiserat beslutsfattande (inklusive profilering) samt den förutsedda period under vilken uppgifterna kommer att lagras eller kriterierna som används för att fastställa denna period. Du har vidare rätt att i registerutdraget få information om dina övriga rättigheter som anges i denna punkt.

    • b. Rättelse av dina personuppgifter. Vi kommer på din begäran att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig.

    • c. Radering av dina personuppgifter. Det innebär att du har rätt att begära att dina personuppgifter tas bort om de inte längre är nödvändiga för det ändamål de samlades in för. Det kan dock finnas lagkrav på att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter i exempelvis bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.

    • d. Begränsning av behandling. Det innebär att dina personuppgifter markeras så att de endast får behandlas för vissa avgränsade ändamål. Du kan bland annat begära begränsning när du anser att dina uppgifter är felaktiga och du har begärt rättelse enligt punkt 13.3 b). Under tiden uppgifternas korrekthet utreds kommer behandlingen av dem att begränsas.

  • • Styleshop kommer att underrätta varje mottagare till vilken personuppgifterna har lämnats ut enligt punkt 10 ovan om eventuella rättelser eller radering av uppgifter samt begränsning av behandling av uppgifter.

  • • Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär en rätt att under vissa förutsättningar få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.

  • • Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs med stöd av en intresseavvägning. Om du invänder mot sådan behandling kommer vi enbart att fortsätta behandlingen om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

  • • Om du inte vill att behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling genom att skicka ett mail till hello@styleshop.se. När har vi mottagit din invändning kommer vi att upphöra med att behandla personuppgifterna för sådant marknadsföringsändamål.

  • • Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till Datainspektionen.

  • 14. Länkar

    Webbplatsen styleshop.se kan innehålla länkar till andra webbplatser som vi inte har kontroll över. Vi ansvarar inte för sekretesskyddet eller innehållet på dessa webbplatser, utan vi tillhandahåller dessa länkar för att göra det enklare för våra besökare att hitta mer information om specifika ämnen.

    15. Kontakt

    Style Group Scandinavia AB

    Kardanvägen 40, 461 38 Trollhättan, Sverige

    Telefon: 0520-16676

    E-post: hello@styleshop.se

    Företagsregister: Bolagsverket

    Organisationsnummer: 556762-4472

    Momsregisteringsnummer: VAT-NR SE556762447201

    Senast uppdaterad: 2018-05-02

    Mina favoriter

    Det finns inga produkter som matchar urvalet